VIDEO. Arde pădurea în nordul județului Vâlcea…

UPDATE 7 august: Incendiul a fost lichidat. A fost afectată o suprafață de circa 3…

UPDATE 7 august: Incendiul a fost lichidat. A fost afectată o suprafață de circa 3 hectare de vegetație, litieră și pădure tânără de conifere. În zonă s-a intervenit inclusiv cu două aeronave ale MApN de tip spartan adaptate pentru astfel de operațiuni, cu ajutorul cărora s-au aruncat substanțe de stingere.

UPDATE 6 august: Incendiul se manifestă în Punctul Izvorul alb, pe o suprafață estimată de 3 ha. Ard buturugile dintre brazi și vegetația uscată cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. Echipele de pompieri au ținut incendiul sub supraveghere pe timpul nopții, operațiunea de stingere fiind reluată în această dimineață după izirea zorilor. Pe lângă pompierii aflați deja la locul incendiului, în această dimineață se suplimenteaza forțele cu 38 de pompieri. Aceștia se deplasează spre locul incendiului cu mai multe autovehicule.

Încă de la 18.00, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea se luptă cu flăcările într-un incendiu de pădure izbucnit în comuna Câineni, între Obștea Greblești și Obștea Câineni.
Potrivit primelor informații, flăcările se manifesta la nivelul stratului de frunze uscate existent la nivelul solului.
Pentru stingerea incendiului, la fața locului au fost trimise un echipaj de stingere cu o autospecială de stins incendii și mijloace de prima intervenție și o autospecială de teren. De asemenea, în sprijin acționează și membrii SVSU din localitate, precum și echipe ale Serviciului SALVAMONT Vâlcea.