Alertă alimentară în market-urile Profi din Râmnicu Vâlcea și Drăgășani

Mai multe magazine Profi din țară, inclusiv din Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, anunță retragerea de…

Mai multe magazine Profi din țară, inclusiv din Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, anunță retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienți a unui lot de înghețată.

Este vorba despre lotul de înghețată Häagen-Dazs MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460M (vezi imagine).

Motivul retragerii constă în descoperirea unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă, în compoziția produsului.

Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Astfel, se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus, cu termenele de valabilitate 04/04/2023 şi 21/04/2023, să nu-l consume, ci să-l returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloarea lui.

Înghețata a fost comercializată în teei magazine din județul Vâlcea

În județul Vâlcea, produsele din lotul vizat au fost retrase din următoarele magazine Profi din Râmnicu Vâlcea și Drăgășani:

– Profi de pe Strada Rapsodiei 2A din Râmnicu Vâlcea

– Profi de pe Calea lui Traian nr 156-158, Râmnicu Vâlcea

– Profi de pe Str.Decebal Nr 6, din municipiul Drăgășani

„General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a mai multor produse de înghețată, comercializate în România.

Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție.

Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse.”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).