VÂLCEA. Sute de amenzi date zilele trecute pe DN-urile și DJ-urile din județ

În perioada 12-15 august a.c., politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Birouluir Rutier Rm. Valcea…

În perioada 12-15 august a.c., politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Birouluir Rutier Rm. Valcea si Formatiunilor Rutiere au organizat si desfășurat actiuni tip BLITZ pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN7, DN64, DN 67, precum si DJ/DC de pe raza de competentă.

În cadrul acțiunilor au fost controlate 725 de autoturisme și au fost legitimate 832 persoane, fiind aplicate 338 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 107.290 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 57 permise de conducere, 25 fiind pentru conducerea pe drumurile publice cu viteza peste limita legală admisă, 13 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan ,7 pentru neacordare prioritatevehicule și 7 pentru alte abateri săvârșite.

De asemenea, au fost reținute 9 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni rutiere, pentru conducerea sub influența băturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.