VITEZA la CONTROL. 325 de șoferi prinși de radar pe șoselele din Vâlcea

Se circulă cu viteză pe șoselele din Vâlcea, iar, în perioada 8-14 august 2022, polițiștii…

Se circulă cu viteză pe șoselele din Vâlcea, iar, în perioada 8-14 august 2022, polițiștii rutieri și-au făcut un scop din a-i prinde pe vitezomani. Și i-au prins pe radar, pe unii lăsându-i pietoni, pe alții “arzându-i” la buzunare.

Astfel, polițiștii vâlceni au acționat pentru reducerea riscului rutier, fiind aplicate 325 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În 72 dintre cazuri fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, întrucât viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto era cu peste 50 de km/h, sau chiar peste 70 de km/h, mai mare față de cea legală.

Pe parcursul acțiunii, la data de 12 august a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 52 de ani, din județul Neamț, care conducea un autovehicul pe D.N. 7, km 219+200m, cu viteza de 129 de km/h(+59 km/h), totodată efectuând o manevră de depășire neregulamentară.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 150 de zile.

Un caz asemănător a fost identificat de polițiști, ieri, pe D.N. 64, în localitatea Râureni, un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihăești, județul Vâlcea, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 121 de km/h(+71 km/h).

În cauză, șoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pe o perioadă de 120 de zile.