Retailerii au început să raționalizeze alimentele de bază

Totul începe din Capitală! Două mari lanțuri de retail din București și-au anunțat clienții că…

Totul începe din Capitală! Două mari lanțuri de retail din București și-au anunțat clienții că impun restricții la trei alimente de bază: ulei, zahăr și făină. Este vorba de Mega Image și Auchan.

Potrivit presei națioanle, la Mega Image raționalizarea produselor se aplică “doar pentru o scurtă perioadă de timp”. Astfel, deocamdată, clienții pot cumpăra de acolo doar 6 sticle de ulei de 1 litru de persoană, în timp ce la zahăr și făină este vorba de maximum 6 kg de persoană. Managerii de magazine au fost anunțați din data de 16 august cu privire la această decizie, anunțul fiind afișat la casele de marcat, dar și la raioanele respective.

În cazul Auchan, limita este de 3 litri de ulei în cazul fiecărui client, respectiv 3 kilograme de făină și 3 kilograme de zahăr.

În contextul secetei din acest an, care a diminuat serios producția de cereale și de floarea soarelui, este foarte probabil să asistăm în continuare la majorări de prețuri la produsele alimentare, care oricum s-au scumpit totuși semnificativ în acest an.