VÂLCEA. Fetiță de aproape 3 ani, ucisă în bătaie de unchiul ei

O fetiță de 2 ani și 11 luni a fost omorâtă în bătaie de unchiul…


O fetiță de 2 ani și 11 luni a fost omorâtă în bătaie de unchiul ei, căruia părinții i-au încredințat-o să aibă grijă de ea. Groaznicul incident a avut loc în comuna Câineni, județul Vâlcea, în seara zilei de 10 septembrie. Minora a fost bătută cu bestialitate doar pentru că plângea necontrolat. Fetița a murit la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, rănile provocate de cel care trebuia să o ocrotească au fost atât de grave încât medicii nu au mai putut să-i salveze viața.

Ucigașul se află acum în spatele gratiilor, după ce judecătorii au decis să emită pe numele său un mandat de arestare preventivă. Totodată, procurorii din cadrul Parchetului dc pe Iângă Tribunalul Vălcea au dispus, la data de 14 septembrie 2022, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat (aflat in stare de reţincre) sub aspectul săvărşirii infracţiunii de omor asupra unui rnembru de familie.

“Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 10.09.2022, inculpatul în timp ce se afla la locuinta sa din comuna Câineni, jud. Vâlcea, iritat de faptul că minora în vârstă de 2 ani şi 11 luni (nepoata sa de soră, care îi fusese încredinţată de părinţii acesteia spre creştere şi educare in lipsa acestora) plângea, acesta a exercitat cu intensitate acte de violenţă asupra minorei, respectiv a aruncat-o şi a proiectat-o pe podeaua din ciment a imobilului, împrejurări în care victima a suferit un politraumatism cu traumatism cranio cerebral (cu hemoragie meningo-cerebrală) şi traumatism abdominal (cu ruptură hepatică, contuzie renală dreapta şi hemoperineu consecutiv), leziuni ce au condus la decesul victimei la data de 12.09.2022 la Spitalul de Pediatrie din mun. Sibiu, jud. Sibiu. Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea — Serviciul de Investigaţii Criminale şi Postul de Poliţie Câineni. Facem precizarea că punerea in miscare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – precizează procurorii într-un comunicat de presă.