FOTO: Șoferii indisciplinați de pe Valea Oltului, prinși cu ajutorul elicopterului M.A.I.

Viteză, depășiri neregulamentare, neacordare de prioritate… sunt doar câteva dintre abaterile comise de șoferi indisciplinați,…

Viteză, depășiri neregulamentare, neacordare de prioritate… sunt doar câteva dintre abaterile comise de șoferi indisciplinați, care au fost amendați după au fost observați dintr-un elicopter MAI, ce a survolat ieri, timp de mai multe ore, DN 7 – Valea Oltului.


În data de 14 septembrie a.c., în intervalul orar 15:00-21:00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Poliției orașului Călimănești au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pentru creșterea vizibilității și reducerea riscului rutier pe DN 7 (E81), km 157-239, cu sprijinul a 3 lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., care au survolat și supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea nerespectării regulilor privind depășirea și regimul legal de viteză.

Astfel, echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în scopul monitorizării modului în care se desfăşoară traficul rutier de pe Drumul Național 7, în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii utile echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încalcat normele rutiere.

Au fost constatate 57 de abateri, cele mai multe pentru depăşire neregulamentară (10), nerespectarea regimului legal de viteză (6), neacordare prioritate vehicule(2), neacordare prioritate pietoni(1), iar 38 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost controlate 78 de autovehicule, au fost legitimate 92 de persoane și au fost efectuate 31 de testări de alcool și o testare de droguri.

Poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare şi 14 de permise de conducere, dintre care 10 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru alte abateri.

Abaterile privind depășirile neregulamentare pe DN 7(E81) au fost filmate cu tehnica montată pe elicopter și comunicate echipajelor la sol pentru oprirea autovehiculelor și aplicarea măsurilor legale conducătorilor auto.

Pentru evitarea implicării în evenimente rutiere grave, poliţiştii rutieri din Vâlcea vă recomandă:

  • înaintea executării manevrei de depăşire, este necesară o temeinică asigurare atât din faţă, cât şi în oglinda retrovizoare, iar în momentul depăşirii trebuie păstrată o distanţa laterală suficientă faţă de vehicului depăşit;
  • evitarea, pe cât posibil, a depăşirii în condiţii de vizibilitate redusă şi pe timp de noapte;
  • asigurarea şi semnalizarea corespunzătoare înaintea schimbării direcției de mers.