VÂLCEA. Prins transportând pește stricat. Polițiștii i-au confiscat autoutilitara

Un bărbat din Drăgășani, care a fost prins transportând zeci de kilograme de pește stricat,…

Un bărbat din Drăgășani, care a fost prins transportând zeci de kilograme de pește stricat, s-a ales și cu dosar penal și cu autoutilitara confiscată.

Incidentul a avut loc ieri, 15 septembrie 2022, în jurul orei 14:30, când polițiști din cadrul Postului de Poliție Sutești au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un drăgășenean. În vehicul se afla cantitatea de 36,615 kg de pește, specia caras. Pe lângă faptul că nu a putut prezenta documente de proveniență, omul transporta și produse stricate.

“În cauză, întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată autorităților locale, în prezența unui medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Vâlcea, în vederea distrugerii, întrucât era improprie consumului uman.

De asemenea, autoutilitara folosită la comiterea faptei a fost ridicată în vederea confiscării.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. și ped. de art. 64, alin. 1, lit. H, din O.U.G. nr 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani” – precizează IPJ Vâlcea.