Urmărire pe Valea Oltului! Un clujean s-a ales cu dosar penal

Doi kilometri l-au urmărit polițiștii în trafic pe DN 7 – Valea Oltului, iar la…

Doi kilometri l-au urmărit polițiștii în trafic pe DN 7 – Valea Oltului, iar la final s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Cluj, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri din Vâlcea, pentru că avea permisul suspendat.

Incidentul a avut loc ieri, 24 septembrie 2022, pe raza localității Câineni. Polițiștii rutieri, după ce au reușit să-l determine să oprească autoturismul, au deschis un dosar penal pe numele tânărului clujean, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că deținerea permisului de conducere implică respectarea regulilor de circulație, mai degrabă decât exercitarea unui drept (cunoașterea acestora și deținerea unor deprinderi practice pentru deplasarea pe drumurile publice, stând la baza obținerii permisului de conducere).

Încălcarea regulilor de circulație pune în pericol nu doar pe conducătorul vehiculului care săvârșește abaterea, ci și pe ceilalți participanți la trafic, indiferent că aceștia se află în același autovehicul, sau în afara acestuia.

foto ilustrativ