Dosar penal la un service auto din Vâlcea. Acuzații de poluare cu substanțe periculoase

Proprietarul unui service auto din comuna Golești, județul Vâlcea, s-a ales cu un dosar penal…

Proprietarul unui service auto din comuna Golești, județul Vâlcea, s-a ales cu un dosar penal și amenzi usturătoare în urma unui control al polițiștilor din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea. Acțiunea avut loc ieri, 10 octombrie 2022, fiind identificate mai multe motoare auto, filtre de ulei și alte piese cu urme de ulei, amplasate și gestionate necorespunzător, scurse pe sol, acestea fiind rezultate din dezmembrarea autoturimelor scoase din uz. 

“Totodată, a fost identificat un recipient neetichetat sau neinscripționat din tablă în care era depozitat aproximativ 170 litri de ulei uzat de motor, depășind astfel cantitatea maxim autorizată impusă de autorizația de mediu, nefăcând dovada unui contract încheiat cu o firmă autorizată de colectare/eliminare deșeuri periculoase.   

Astfel, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea totală de 170 litri de ulei uzat de motor, fiind întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

De asemenea, au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei” – precizează Poliția Vâlcea.

Foto ilustrativ