FOTO/ Razii pe DN 7, la Milcoiu, pentru respectarea restricțiilor. S-a lăsat cu amenzi și permise reținute

După restricția impusă autovehiculelor cu MTMA>7,5 tone, instituită pe DN7(E81) km 157 (Pod râu Topolg – Milcoiu),…

După restricția impusă autovehiculelor cu MTMA>7,5 tone, instituită pe DN7(E81) km 157 (Pod râu Topolg – Milcoiu), în data de 10 noiembrie a.c., au venit și raziile. Polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea, Secția 2 Poliție Rurală Milcoiu (DJ 678A),împreună cu reprezentanții I.S.C.T.R. Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni punctuale pentru verificarea timpilor de conducere/repaus, legalitatea transporturilor și a modului de respectare a restricțiilor de tonaj instituite de către C.N.A.I.R.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, dintre care 39 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 34 conform O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, 7 conform O.G. nr 37/2007privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și 1 conform  H.G. nr. 69/2012.

De asemenea, 5 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, din care 3 pentru depășire neregulamentara, 1 pentru viteza excesivă și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Exemple:

1.La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un bărbat de 43 de ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe D.N. 7 în localitateaMilcoiu, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0, 03 mg/l pur în aerul expirat și totodată,acesta nu a respectat interdicția impusă pe sectorul de drum pe D.N. 7, Budești – Milcoiu, pentru vehiculele cu MTMA > 7,5 t.

În acest sens, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2000 de lei conform O.U.G. nr. 195/2002 și O.G. nr. 43/1997, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile fără drept de circulație.

2. Tot ieri, un alt bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Sălaj, a fost identificat de către polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea, care conducea un ansamblu de vehicule, pe DN 7, în localitatea Tuțulești, în timp ce a efectuat transport rutier de mărfuri contra cost și a intervenit asupra aparatului de înregistrare a datelor tahograf prin utilizarea unui dispozitiv metalic cu proprietăți magnetice, alterând astfel datele conținute în suportul imprimat al tahografului digital.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9000 de lei conform O.G. nr 37/2007, fiindu-i reținut și dispozitivul magnetic.