FOTO. Racheta “buclucașă” care a creat panică într-o comună din Vâlcea

Câțiva cetățeni din comuna Lungești au pus pe jar autoritățile județului Vâlcea. Un apel pe…

Câțiva cetățeni din comuna Lungești au pus pe jar autoritățile județului Vâlcea. Un apel pe 112 primit azi, 17 noiembrie a.c., în jurul orei 10.05, anunța prăbușirea unei rachete pe un teren din localitate. Era, de fapt, o rachetă antigrindină, însă, probabil, în actualul context al războiului din Ucraina, oamenii s-au panicat.

IPJ Vâlcea anunță că polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a verifica aspectele sesizate. Ei au stabilit că racheta antigrindină a căzut într-o zonă agricolă, după ce a fost lansată de la punctul de lansare Ștefănești, județul Vâlcea, al societății S.C. INTERVENȚII ACTIVE ÎN ATMOSFERĂ S.A. București. Lansarea a fost eșuată, racheta nu a ajuns unde trebuia, ci la sol, într-o zonă populată.

La fața locului, pe lângă polițiștii competenți teritorial și efective ale I.S.U. Vâlcea, s-au deplasat și reprezentanți ai societății amintite mai sus. Aceștia din urmă au preluat obiectul pentru stabilirea cu certitudine a problemelor tehnice apărute.

În cauză, nu există victime și nu au fost înregistrate pagube materiale, nefiind constatate fapte de natură penală sau contravențională.

Astfel de evenimente au avut loc, de-a lungul anilor, și în alte județe ale țării.