PERCHEZIȚII la HOȚII de LEMNE din nordul județului VÂLCEA

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din Brezoi au efectuat două percheziții domiciliare la…

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din Brezoi au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele a 2 bărbați, de 49 și 21 de ani, din localitatea Brezoi, județul Vâlcea, într-un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

În urma perchezițiilor, au descoperit cantități de material lemnos, specia fag, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de proveniență, acestea fiind ridicate în vederea stabilirii volumului.

De asemenea, în interiorul unor anexe gospodărești din curtea unei locuințe dintre cele percheziționate au fost descoperite mai multe bunuri, respectiv motofierăstrău, hamuri cabaline, lanțuri și încălțăminte, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Acestea au fost ridicate pentru probarea întregii activității infracționale.

În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, fapte prev.și ped. de art.107, alin.1, ind.1 și art. 109, alin.1, ind.1 din Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic, republicată.