ALERTĂ – COD ROȘU în nordul județului VÂLCEA

Zona de munte a Județului Vâlcea se află sub avertizare COD ROȘU valabil în perioada…

Zona de munte a Județului Vâlcea se află sub avertizare COD ROȘU valabil în perioada 17 ianuarie, ora 22.00 – 18 ianuarie, ora 14.00.

Pentru a preîntâmpina unele situații de urgenţă, ca urmare a emiterii de către ANM a Avertizării meteorologice de Cod Roșu de viscol puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1800 m, autoritățile le recomandă cetățenilor din nordul județului următoarele:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.