VÂLCEA: Tâlhărie, urmărire în trafic și șofer drogat… filmul unei întâmplări de ieri!

Doi tineri reținuți și unul cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor. Acesta este…


Doi tineri reținuți și unul cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor. Acesta este bilanțul unei întâmplări de ieri, 31 ianuarie 2023, din zona Călimănești – Dăești și care s-a finalizat la Râmnicu Vâlcea.

Totul a început când suspecții au furat bunuri din cabine unui camion parcat pe marginea DN 7 CC (Centura Călimănești) și au fugit de la fața locului cu o mașină. Polițiștii i-au depistat rapid în trafic și a început o urmărire ca-n filme, pentru că, evident, șoferul mașinii a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Într-un final, ei au fost prinși pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, acolo unde au devenit agresivi cu polițiștii și a fost necesară imobilizarea și încătușarea lor. În cauza s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a doi dintre, ei fiind cercetați acum într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

“În fapt, la aceeași dată, s-a constatat faptul că persoane necunoscute  ar fi sustras dintr-o cabina a unui autotren, care era staționat într-o parcare de pe marginea D.N.7 CC, km.5+000, în localitatea Călimănești, o sumă de bani, după care ar fi părăsit locul faptei cu un autoturism.
Imediat, autoturismul în cauză a fost dat în urmărire, fiind identificat în localitatea Dăești de către polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea și Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, care au procedat la efectuarea semnalului de oprire, însă  conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare. 
În continuare, s-a procedat la urmărirea autoturismului în trafic, pe DJ703L, din direcția Dăești către Rm.Vâlcea, timp în care a fost solicitat sprijin unui alt echipaj de poliție, care se deplasa din sensul opus de mers, reușind astfel să oprească autoturismul în cauză, după aproximativ 8 km, pe o stradă din municipiul Rm.Vâlcea. 
Întrucât, conducătorul auto, cât și ceilalți 2 pasageri au manifestat un comportament agresiv și nu s-au conformat dispozițiilor impuse, s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestora la sediul poliției, în vederea identificării și luării măsurilor legale.
Astfel, în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Totodată, aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, urmând ca, în cursul zile de astăzi să fie prezentat magistraților cu propuneri legale” – informează Poliția Vâlcea.

Șoferul era drogat…


Dacă doi dintre tineri au fost reținuți, ei bine șoferul autoturismului (în vârstă de 19 ani, din Golești) cu care au fugit de la locul faptei era drogat. Cel puțin așa a arătat aparatul DrugTeste, care a indicat pozitiv la trei substanțe diferite.

“Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele COC, THC și AMP, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Vâlcea, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor interzise în organism.         
În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a fost implicat impreună cu alte două persoane intr-o faptă de sustragere a unei sume de bani de la un conducător de tir” – mai informează Poliția Vâlcea.