ACUM. Persoană îngropată în nisip la o balastieră din Budești

UPDATE 3: Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au deschis un dosar penal, făcându-se cercetări pentru…

UPDATE 3: Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au deschis un dosar penal, făcându-se cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

UPDATE 2: Din păcate, a fost declarat decesul incepand cu ora 11.32 de catre medicul SAJ, în urma manevrelor de resuscitare fără rezultat, pacientul fiind în asistolie/stop cardio respiratoriu ieresuscitatabil.

UPDATE: Victima a fost extrasă, dar este inconștientă. S-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare.

Angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în urmă cu puțin timp, în localitatea Budești, sat Budești, pentru salvarea unei persoane surprinsă de prăbușirea unui mal de nisip, în incinta unei societăți comerciale cu profil de prelucrare și desfacere a agregatelor de balastieră. Bărbatul de 49 de ani ar fi fost surprins de desprinderea unei falii dintr-un depozit de nisip, care din cauza temperaturilor scăzute a înghețat. În urma dezghețului, aceasta s-a prăbușit peste persoana în cauză, acoperindu-l în totalitate.

La fața locului acționează patru echipaje de de salvare (1 ASAS, 1 container multirisc, descarcerare, 1 SMURD si un SAJ cu medic). Se executa operațiuni de eliberare a victimei, aceasta fiind localizata in partea inferioara a unui buncăr încărcat cu nisip. Operațiunile sunt îngreunate de prăbușirea continuă a nisipului.