INCREDIBIL. Călugăr de la Frăsinei, acuzat de act sexual cu un minor. Cum îl ademenea pe copil în chilia sa…

UPDATE 20 februarie: Conform ultimelor informații, este vorba despre doi copii agresați sexual de îngrijitorul…

UPDATE 20 februarie: Conform ultimelor informații, este vorba despre doi copii agresați sexual de îngrijitorul și călugărul de la Mănăstirea Frăsinei. Surse judiciare susțin că fapta s-ar încadra la viol în formă continuată. Arhiepiscopia Râmnicului a reacționat în această dimineață printr-un comunicat de presă, susținând că “monahul a fost suspendat de la slujire până la stabilirea răspunderii penale a faptelor sale scandaloase și total descalificante pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Cel în cauză a fost deferit judecății Consistoriului monahal. În cazul în care faptele îl incriminează, vinovatul va fi caterisit și exclus din monahism. Răspunderea pentru faptele de care se face vinovat respectivul aparține în exclusivitate făptuitorului, Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei se desolidarizează de orice încălcare a moralei creștine și a voturilor monahale”.

Știrea inițială…

Act sexual cu un minor. Aceasta este acuzația împotriva a doi bărbați, dintre care unul este călugăr la Mănăstirea Frăsinei, iar celălalt este un îngrijitor al lăcașului de cult. Povestea este absolut incredibilă, mai ales că minorul are vârsta de doar 9 ani. Potrivit unor surse judiciare, copilul i-a povestit tatălui său cum este supus unor perversiuni sexuale de niște bărbați, iar omul s-a dus imediat să depună plângere la Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea. Trebuie precizat că familia minorului domiciliază în comuna Muereasca.

Anchetatorii au început cercetările imediat, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința îngrijitorului, descoperind mai multe materiale pornografice. Așa au ajuns la călugărul Nicodim de la Mănăstirea Frăsinei, cel care-l ademenea pe copilul de 9 ani în chilia sa, după ce-i dădea mai multe semnale, și-l supunea unor perversiuni sexuale. În tot acel timp, celălalt bărbat filma.

Atât călugărul în vârstă de 40 de ani, cât și individul care filma și, de asemenea, profita de actele sexuale, în vârstă de peste 40 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea faptelor de care sunt acuzați, ei riscă până la 7 ani de închisoare. 

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror de caz. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.