VÂLCEA: Substanțele periculoase, la control! Dosar penal și mii de kg de azotat de amoniu confiscate

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au efectuat…

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au efectuat o acțiune cu scopul identificării persoanelor care comercializează produse de protecție a plantelor și a îngrășămintelor chimice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat în orașul Băbeni, un bărbat, de 40 de ani, care ar fi expus spre vânzare cantitatea de 11.650 de kg azotat de amoniu, nerespectând obligația de depozitare a îngrășămintelor chimice în locuri protejate.

De asemenea, s-a stabilit că o parte din marfă, respectiv cantitatea de 4.750 de kg azot de amoniu, nu avea etichetă în limba română așa cum prevede legislația română, aceasta având ca țară de proveninență Bulgaria.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor doar ambalate şi în locuri protejate.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 11.650 kg azotat de amoniu.