Votează stațiunea Călimănești, Destinația anului 2023!

Călimănești, cea mai căutată stațiune din județul Vâlcea și din țară. Considerată perla staţiunilor de…

Călimănești, cea mai căutată stațiune din județul Vâlcea și din țară. Considerată perla staţiunilor de pe Valea Oltului, Călimăneşti – Căciulata este renumită pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul său şi pentru numeroasele puncte de atracţie turistică din zonă. Conform Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Ministerul Sănătăţii şi Familiei, staţiunea Călimăneşti – Căciulata se încadrează în categoria staţiunilor balneoclimaterice de interes general din România.
Acum, stațiunea Călimănești este nominalizată la Destinația Anului 2023, la Secțiunea Stațiuni turistice. Și tu poți vota aici pentru Călimănești – Căciulata. https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/

Data limita pentru votare este de 07 Aprilie 2023.

Pașii de urmat pentru a putea vota intră pe: http://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/

Pentru ca votul să fie valid e necesar să votezi la cel puțin 3 categorii și să introduci adresa de email.

În final, vei primi un link pe email unde trebuie să îti confirmi votul.

De ce să alegi Călimăneşti–Căciulata pentru vacanța ta?

Pentru că Stațiunea Călimănești-Căciulata este una dintre destinațiile de vacanță care oferă toate oportunitățile pentru iubitorii de natură și drumeție, liniște și relaxare, într-un cadru natural deosebit, în orice anotimp.

Pentru că cele 12 izvoare cu ape minerale şi cele 3 izvoare cu ape termale sunt ideale pentru tratarea unui număr mare de afecţiuni. Izvoarele descoperite aici dau ape minerale sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, iodurate, bicarbonatate, sunt hipotonice, perfecte pentru revigorarea, reabilitarea și tratarea corpului. 

Bazele de tratament modernizate, aparținând Complexului Balnear Cozia, Hotelului Central, Hotelul Traian și Hotelului Orizont – Cozia, oferă un tratament balnear de calitate, cu o capacitate totală de aproape 10.000 proceduri/zi. Toate acestea sunt benefice în tratamentul afecțiunilor digestive, metabolice, renale, reumatice, neurologice, ginecologice, dermatologice și endocrine.

Pentru că apele de aici beneficiază de recunoaştere internaţională prin medaliile obţinute la Expoziţia Universală de la Viena din 1873 şi prin medalia de aur şi „Diploma de Grand – Prix” obţinute la Bruxelles în anul 1893. La recomandarea doctorului Carol Davila, însuşi împăratul Napoleon al III-lea s-a tratat cu apele minerale de aici. 

Împăratul austro-ungar Franz Joseph, preşedintele Franţei Emil Loubet, arhiducele austro-ungar Leopold Salvador s-au bucurat de beneficiile lor, ţesând treptat aureola de izvoare cu rezultate curative de excepţie.

Pentru că folosirea resurselor geotermale la încălzirea unităților turistice face din Călimănești un oraș nepoluat, beneficiind de un bioclimat nealterat.

Pentru că spectaculosul defileu al Oltului, ce ţine de la Turnu Roşu la Cozia pe o distanță de 47 km, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale munților Cozia şi Căpăţânii.

Pentru că Stațiunea Călimănești – Căciulata este poarta de intrare în Parcul Național Cozia, unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din țara noastră, o arie protejată întinsă pe 17.000 ha, din care cca. 3300 ha acoperite cu păduri de fag virgine și cvasivirgine sunt incluse în patrimoniului natural UNESCO. Parcul Național Cozia este visul oricărui drumeț, deoarece poți descoperi nouă trasee de drumeții, poți vizita Cascada Lotrișor, Cascada Gardului sau a Urzicii pe trasee ușor accesibile.

Pentru că relaxarea la una dintre piscinele cu apă termală poate fi una din opțiunile tale. Fie că te hotărăști să rezervi la un hotel, care are deja propriul SPA, sau vrei să petreci un moment reconfortant la o piscină termală sau la Aqua Park, Călimănești este cu siguranță locul potrivit. Ai la dispoziție nenumărate piscine cu apă termală și dulce, interioare și exterioare, 2 Aqua-Parkuri moderne, dotate cu piscine, tobogane, instalaţii de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi.

Pentru că poți vizita monumente istorice și religioase cu valoare de patrimoniu, aici aflându-se nu mai puțin de 4 mănăstiri, 1 schit și 5 biserici de mir, incluse toate în lista monumentelor istorice.