FOTO – Droguri găsite într-un camping din Vâlcea. 11 persoane ridicate de mascați. 2 arestați

Corturi, mașini parcate anapoda, muzică tare și comportament bizar al unor persoane care au campat…

Corturi, mașini parcate anapoda, muzică tare și comportament bizar al unor persoane care au campat în data de 23 martie în comuna Galicea, județul Vâlcea. Toate aceste lucuri i-au făcut pe localnici să aibă suspiciuni că ceva este în neregulă în tabăra organizată ad-hoc în comuna amintită. Ca urmare, sâmbătă, 25 martie 2023, un apel pe 112 anunța haosul de la Galicea, solicitându-se sprijin din partea autorităților competente. 

Ca urmare, la fața locului au ajuns în scurt timp polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, fiind descoperite 28 de persoane care campau la Galicea. Unele din Vâlcea, altele din Sibiu, Reghin și Iași. Asupra a 11 persoane au fost găsite droguri de mare risc, fiind duse la audieri. Iar în final doi bărbați din Vâlcea și Sibiu, cu vârste de 31, respectiv 28 de ani, au fost arestați preventiv. 

“La data de 25 martie, în jurul orei 05.00, polițiștii Secției nr. 2 Milcoiu au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că, în localitatea Galicea, mai multe persoane au campat în zonă și au un comportament nefiresc. 

În urma investigațiilor operative efectuate, polițiștii au identificat în comuna Galicea, județul Vâlcea, 28 de persoane, despre care s-a stabilit că ar fi campat în zonă, din data de 23 martie a.c.

Urmare a controlului corporal efectuat asupra persoanelor în cauză, precum și al autovehiculelor identificate, polițiștii au descoperit asupra a 11 persoane, mai multe substanțe interzise la deținere (hașiș, cannabis, ciuperci halucinogene, timbre LSD și altele).

Cele 11 persoane depistate au fost conduse ulterior pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea.

În baza probatorului administrat, la data de 26 martie, 2 persoane au fost arestate, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – informează IPJ Vâlcea.