FOTO/VÂLCEA. Peste 400 de vitezomani, amendați în ultima săptămână

 În perioada 20-26 martie 2023 a.c., politiștii rutieri și de ordine publică din județul Vâlcea…

 În perioada 20-26 martie 2023 a.c., politiștii rutieri și de ordine publică din județul Vâlcea au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe principalele artere și tronsoane din județ.

Pe parcursul acțiunilor, polițiștii au verificat 985 de autovehicule, au legitimat 1078 de persoane, au efectuat 819 de testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate au aplicat 691 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea acestora este de aproximativ 200.400 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 414 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 8 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 228 pentru abateri ale bicicliștilor și  41 pentru abateri ale pietonilor.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 89 de permise de conducere (79 pentru viteză neregulamentară, 8 pentru consumul de alcool la volan și 2 pentru conducerea sub influența unor substanțe interzise).

De asemenea, au fost constatate 10 infracțiunerutiere, dintre care 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe iar 4 pentru alte fapte.

Exemplu:

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat o femeie, de 33 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul în municipiu, sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive T1B – THC, motiv pentru care a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabiliriii substanțelor psihotrope în organism.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.