PERCHEZIȚII la SPITALUL JUDEȚEAN VÂLCEA, la Secția Medicină Legală

Astăzi, 20 aprilie 2023, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean…

Astăzi, 20 aprilie 2023, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Vâlcea, efectuează un număr de zece percheziții, dintre care opt la sediul Spitalului Județean Vâlcea și alte două percheziții la locuințele unor persoane fizice. Ancheta vizează un concurs organizat de Medicina Legală, iar printre cei ce se se află în atenția procurorilor și ai ofițerilor anticorupție se numără medicul Daniel Roncea, șef interimar la Medicină Legală. De asemenea, s-a efectuat o percheziție domiciliară la medicul legist Ioan Neamu. Conducerea Spitalului Județean nu este implicată în această speță.

“Activitățile procedurale sunt desfășurate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor  infracțiuni asimilate celor de corupție referitoare la organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent de laborator în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Vâlcea.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, menționăm faptul că atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” – informează DGA, într-un comunicat de presă.