Societate comercială din Râmnicu Vâlcea, jefuită de trei gălățeni. Sute de kilograme de cupru au fost furate

Trei bărbați din județul Galați au în spatele gratiilor după ce au jefuit o societate…

Trei bărbați din județul Galați au în spatele gratiilor după ce au jefuit o societate comercială din Râmnicu Vâlcea cu unicul scop de a fura cupru, un material care poate fi valorificat scump la centrele de colectare. Anchetatorii spun că suspecții ar fi comis fapte similare în mai multe județe.

Ancheta, destul de complexă de altfel, a fost făcută de polițiștii din Vâlcea și din Galați. Oamenii legii au recurs la interceptări, schimburi de informații și mai multe percheziții domiciliare în comunele Smârdan și Vânători pentru a-i descoperii pe suspecți. Faptele de care sunt acuzați cei trei gălățeni s-ar fi petrecut în perioada octombrie 2022 – februarie 2023, pe raza județelor Vâlcea, Galați, dar și în alte zone, vizată fiind în principal o societate comercială din Râmnicu Vâlcea, unde furturile comise de cei trei ar fi provocat prejudicii semnificative. 

”Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2023, cele trei persoane ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea și ar fi sustras cantitatea de 500 kg de deșeuri din cupru și suportul optic cu înregistrările camerelor de supraveghere, fiind creat un prejudiciu de 15.210 de lei. De asemenea, cele trei persoane ar fi revenit la aceeași societate comercială și în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023, de unde, prin efracție, ar fi sustras trei saci de rafie conținând deșeuri din cupru, fiind creat un prejudiciu de 4.110 de lei”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Cercetările au culminat cu mai multe percheziții domiciliare în județul Galați, zilele trecute, la descinderi fiind reținuți și suspecții, cu vârste de 32 și, respectiv, 40 de ani. În baza probelor, aceștia urmau a fi prezentați Judecătoriei Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei bărbați.