FOTO. Doi răniți în urma unei explozii la Călimănești

O butelie de aragaz a explodat într-o casă din Călimănești, sat Jiblea Nouă, pe str. Ion Creangă, explozia nefiind urmată de incendiu. Locuința a fost distrusă parțial, structura fiind afectată serios în urma deflagrației. ISU Vâlcea precizează că acolo locuiau cinci persoane, dintre care două au fost rănite, suferind arsuri și fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea.
Explozia ar fi fost cauzată de o problemă la rețeaua de gaze, la fața locului fiind solicitată și o echipă a Distrigaz. Pe lângă cei doi răniți, alte două persoame au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului după ce au suferit atacuri de panică, iar o persoană cu handicap a fost evacuată de pompieri într-o anexă sigură.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

“Lucrătorii Distrigaz se află la fața locului. Doua persoane sunt evaluate de echipajele SAJ, iar echipajul SMURD evaluează încă două persoane care au suferit atac de panică. Un colț din imobil a fost dărâmat. Locuința nu mai prezintă siguranță în exploatare. Echipajele ISU vor acționa pentru evacuare. În imobil locuiau 5 persoane. 2 persoane cu arsuri au fost transportate la UPU cu ambulantele SAJ, 2 persoane cu atac de panica au fost evaluate de SMURD si refuză transportul la spital, iar o persoană cu handicap a fost mutata dintr-o anexa gospodărească, într-o zonă sigură” – precizează ISU Vâlcea.