Căței abandonați în parcarea Supeco din Râmnicu Vâlcea. Amendă usturătoare dată de Poliția Animalelor

Zilele trecute, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că…

Zilele trecute, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie, de 53 de ani, din localitatea Fârtățești, ar fi abandonat, în parcarea unui spațiu comercial din municipiul Râmnicu Vâlcea, 6 exemplare canine, în vârstă de aproximativ 3 luni. Din câte se pare, femeia intenționa să plece din România și nu avea cui să-i lase în grijă pe cei șase cățeluși. Ca urmare, i-a băgat într-o cutie, abandonându-i în parcarea marketului Supeco din nordul municipiului Râmnicu Vâlcea.

“În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional conform art. 26, alin 1, lit b, raportat la art. 6, alin. 1, lit. f) din Legea 205/2004 (R) privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Cățeii au fost preluații de către Adăpostul Public Fețeni din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că, abandonarea acestora constituie contravenție conform art 26, alin 1, lit b, din Legea 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3000 și 12.000 de lei” – precizează IPJ Vâlcea.