Apartament în flăcări la Brezoi. 13 persoane evacuate

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați ieri dimineață, la ora 04:20, pentru…

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați ieri dimineață, la ora 04:20, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuit, din localitatea Brezoi, strada Unirii. La fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Brezoi și din cadrul Garzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi. 

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta în interiorul locuinței, cu degajări mari de fum. 

Datorită acţiunii prompte şi profesioniste a pompierilor militari, incendiul a fost localizat şi lichidat, la scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului, în limitele găsite.

În timpul operațiunilor de stingere, pompierii au evacuat 13 persoane (doisprezece de la etajele inferioare și una de la etajul superior celui incendiat). S-a procedat la desfumarea scării blocului, până la aerisirea completă a acesteia. După terminarea acestei operațiuni, locatarii s-au putut întoarce, în siguranță, în locuințe.

Bărbatul care locuia în apartamentul incendiat a suferit un atac de panică și a fost asistat de membrii echipajelor medicale prezente la locul evenimentului. Nu a fost necesar transportul acestuia la spital.

În urma incendiului, au fost afectate: apartamentul, prin afumare, în proporție de 90%, frigiderul, elemente de mobilier și materiale textile.

Cercetarile preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un aparat electrocasnic (frigider).