FOTO. Tineri din Vâlcea salvați de salvamontiști de pe Vârful Omu

Patru turişti din Vâlcea au fost recuperaţi, sâmbătă, 20 mai 2023, de salvamontişti de pe…

Patru turişti din Vâlcea au fost recuperaţi, sâmbătă, 20 mai 2023, de salvamontişti de pe Vârful Omu, acolo unde urcaseră fără să fie echipaţi corespunzător. O femeie (lăuză) a ajuns pe mâna cadrelor medicale aproape în stare de hipotermie.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, la intervenţie au participat salvatori din cadrul serviciilor Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa.

Cei patru tineri din Vâlcea s-au aventurat pe creasta muntelui spre Vârful Omu fără niciun fel de echipament montan. Ba mai mult, printre ei se afla și o femeie ce a născut în urmă cu câteva zile, fiind găsită într-o stare nu prea bună.

„Vremea capricioasă, cu ploaie, vânt puternic şi vizibilitate redusă, i-a determinat să ceară ajutor salvamontiştilor. În plus, fata din grup, o mămică, ce a născut recent, era epuizată şi se afla la un pas de hipotermie”, susțin salvamontiștii.
Cei patru tineri vâlceni au fost predaţi de salvamontiştii din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova salvatorilor din Dâmboviţa, care i-au coborât spre Peştera.

Foto: capturi video Salvamont Bușteni – Facebook