Se întâmplă în VÂLCEA. Un tânăr și-a dat foc, iar un bărbat a fost oprit de oamenii legii să se autoincendieze

UPDATE: Poliția Vâlcea vine cu precizări în privința incidentului de azi, de la Stolniceni. “La…

UPDATE: Poliția Vâlcea vine cu precizări în privința incidentului de azi, de la Stolniceni. “La fața locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 56 de ani, care amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină, hainele sale erau complet imbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă, evidențiindu-și intenția de a o folosi pentru a-și pune în aplicare amenințarea. Astfel, forțele de ordine  au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem. În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze”.

Sinuciderile și tentativele de sinucidere s-au înmulțit în ultima perioadă, în județul Vâlcea. După cazul șocant al tânărului de 19 ani, care s-a autoincendiat în zona de sud a municipiului Râmnicu Vâlcea, iată că alți vâlceni încearcă să îi copieze gestul. Nu mai puțin de două cazuri au fost înregistrare în ultimele zile în județul nostru. Un vâlcean și-a dat foc, iar apoi s-a aruncat într-o baltă, iar altul a fost oprit de oamenii legii să recurgă la același gest.

Primul incident a avut loc vineri, 2 iunie a.c., la Drăgășani. Un tânăr în vârstă se 25 de ani și-a turnat combustibil pe haine și și-a dat foc. Din fericire, el și-a dat seama la timp că vrea sa trăiască, aruncându-se într-o baltă din apropiere. Bărbatul a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului, el primind îngrijiri medicale preliminare de la cadrele medicale ale Ambulanței Vâlcea, iar ulterior fiind transportat la Spitalul Craiova cu un elicopter SMURD.

Al doilea incident a avut loc azi, 5 iunie 2023, în cartierul Stolniceni al municipiului Râmnicu Vâlcea. Un bărbat de 56 de ani a amenințat că se autoincendiază, fiind oprit însă de oamenii legii. Un echipaj mixt de jandarmi și polițiști au ajuns rapid la fața locului, iar în timp ce un polițist îl ținea de vorbă, un alt agent și un jandarm au sărit efectiv asupra lui și au reușit să oprească să se autoincendieze. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, iar ulterior a fost dus la Secția Psihiatrie, la Spitalul Vechi.