IPJ VÂLCEA: Polițiștii au dat amenzi de peste 280.000 lei și au reținut 70 de permise, în mini-vacanța de Rusalii

În mini-vacanța de Rusalii, aproximativ 200 de polițiști vâlceni s-au aflat zilnic pe șoselele județului, având…

În mini-vacanța de Rusalii, aproximativ 200 de polițiști vâlceni s-au aflat zilnic pe șoselele județului, având ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative.

În aceste zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier, impunerea respectării restricției de tonaj impusă pe DN7(E81) și fluidizarea traficului rutier pe DN7, DN64, DN 67, DN67B, DN65C, DN73C, precum și DJ/DC din județ.

Totodată, în această perioadă s-au efectuat 3 misiuni de fluidizare a traficului rutier pe DN7(E81).

Pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, polițiștii de la rutieră au fost la datorie, acționând pe drumurile publice din județ, cu preponderență pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vâlcea pentru siguranța traficului rutier, polițiștii au aplicat 846 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 280.730 de lei.

Astfel, polițiștii au verificat 1021 de autovehicule, au legitimat 1103 de persoane și au efectuat 556 de testări alcool și droguri.

Dintre amenzile aplicate, 191 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 21 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru abateri ale pietonilor, 78 pentru abateri ale bicicliștilor, 5 pentru neacordare prioritate pietoni și 542 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 70 de permise de conducere (23 pentru viteză neregulamentară, 21 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru alcool, 6pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 15 pentru alte nereguli) și  retrase 26 certificate de înmatriculare.