Acțiunea “Blocada” în Vâlcea! Peste 700 de amenzi în valoare de 180.000 de lei

În perioada 30 iunie – 02 iulie 2023, polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean…

În perioada 30 iunie – 02 iulie 2023, polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat la nivel județean Acțiunea Blocada, cu efective sporite și utilizarea tuturor mijloacelor din dotare pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent și antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În cadrul acțiunilor au fost constatate 17 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 6 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și 9 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Au fost legitimate 1.072 de persoane și au fost verificate 996 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 715 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 180.425 lei.

Dintre amenzile aplicate, 161 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 18 pentru depășire neregulamentară, 16 pentru abateri ale pietonilor, 71 pentru abateri ale bicicliștilor și  449 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 58 de permise de conducere (20 pentru viteză neregulamentară, 18 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru consumul de alcool la volan, 5 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 10 pentru alte abateri) și au fost retrase 26 de certificte de înmatriculare.

Au fost testați 334 de conducători auto pentru consumul de alcool și 8 de conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.