ATENȚIE! Urmează patru săptămâni de caniculă! Temperaturile vor fi greu de suportat

Patru săptămâni de caniculă ne așteaptă în perioada imediat următoare. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în…

Patru săptămâni de caniculă ne așteaptă în perioada imediat următoare. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în toată, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi diferite în funcție de regiuni. Prognoza ANM este pentru perioada 10 iulie – 8 august.

Așadar, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sudul şi estul ţării, în următoarele patru săptămâni. Precipitaţiile vor fi apropiate de normalul perioadei, exceptând sudul, jumătatea vestică a ţării şi unele zonele montane, unde vor fi deficitare.

Potrivit meteorologilor, după furtunile din ultimele zile, începând de săptămâna viitoare temperaturile vor crește până la 35 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Astfel, în săptămâna 10 – 17 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

În săptămâna 17 – 24 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 24 – 31 iulie arată că temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În ultima săptămână de prognoză, 31 iulie – 7 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.