FOTO. Cea mai modernă piață agro-alimentară din Vâlcea a fost inaugurată la Călimănești

Duminică, 09 iulie 2023, la Călimănești-Căciulata a fost inaugurată noua piață agro-alimentară. Primarul Florinel Constantinescu,…

Duminică, 09 iulie 2023, la Călimănești-Căciulata a fost inaugurată noua piață agro-alimentară. Primarul Florinel Constantinescu, și invitații săi au tăiat panglica inaugurală, iar primii cumpărători s-au putut bucura de condițiile excepționale oferite acum de noua investiție.

“Cred că pentru cetățeni este o mare bucurie că au în sfârşit posibilitatea de a cumpăra produse în cele mai bune condiţii. Proiectul cuprinde o investiție amplă, pentru care s-au atras bani europeni. Practic, este o nouă piață. Orașul nostru a prins viața, s-au făcut multe lucruri în Călimănești și această piață era o necesitate,pentru că piața agroalimentară pentru oraș constituie un punct de vizită și posibilitatea ca noi, cei care trăim aici, sau cei care vizitează orașul Călimănești, să avem posibilitatea de a ne aproviziona cu produse proaspete. Având în vedere așezarea pieței, între blocuri, este o piață supraterană, în așa fel încât ea să își atingă scopul de piață agroalimentară, de produse tradiționale, însemnând produse agricole de la producători din zona noastră. În această piață sunt amenajate și magazine de desfacere pentru produse de origine animală, și mă refer aici la lapte, brânză, spațiu special pentru produse din carne și o zonă de pește și produse din pește. Am primit felicitări înainte de inaugurare, mi s-a spus că este cea mai frumoasă piață din județul nostru. Este cea mai frumoasă pentru că și noi, cei din Călimănești, suntem pe primul loc în ceea ce privește numărul de turiști la nivel național, deci, cu adevărat merităm ca investițiile făcute la Călimănești să fie de nivel foarte bun” – a feclarat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Prezent la eveniment a fost și deputatul Cristian Buican, precum și ministrul secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion.

„Primarul Florinel Constantinescu este un exemplu pentru primarii nu numai din județul Vâlcea, ci din România pentru modul în care administrează acest oraș și această stațiune. Îl felicit încă o dată, iar prezența domnului ministru secretar de stat Aurel Simion la deschiderea acestei piețe arată că acest obiectiv este important nu numai pentru cetățenii din Călimănești și din localitățile din jur care au, începând de astăzi, unde să își cumpere, în condiții civilizate, produse proaspete. Și fermierii au posibilitatea să își vândă produsele pe care le produc în fermele și gospodăriile lor. Acesta este un lucru foarte important pentru că, în ultimii ani, am văzut că pe piața românească vin produse din altă parte. Noi avem datoria de a promova produse românești, fermele și gospodăriile din România, astfel încât cetățenii care se ocupă de creșterea animalelor sa aibă unde să își vândă produsele, iar cetățenii din România să beneficieze de produse de cea mai înaltă calitate” – a spus deputatul Buican.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a reorientat spre piețele locale, este un proiect pe care trebuie să-l arătăm și la alte comunități din România. Este foarte important să creăm loc de desfacere a produselor pentru micul producător local. Îl felicit pe domnul primar pentru insistență, în primul rând, pentru perseverența și ambiția de a realiza acest proiect. Știu că domnul primar mai are încă trei proiect tangențiale cu Ministerul Agriculturii pe care ministerul va trebui să le finanțeze. Sunt proiecte ambițioase, care vor duce la dezvoltarea stațiunii. Mergând prin țară sunt mândru, pentru că foarte multă lume mă întreabă despre Călimănești, despre administrația din Călimănești, se vede că în ultimul timp s-au schimbat multe. Iar eu dezvolt acest subiect pentru că sunt mândru de administrația locală din Călimănești”, a spus Aurel Simion, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.