Polițiștii rutieri continuă “vânătoarea” pe șoselele din Vâlcea…

Politiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunii Rutiere Horezu și Secției nr. 1Râmnicu…

Politiștii rutieri din cadrul Serviciului RutierBiroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunii Rutiere Horezu și Secției nr. 1Râmnicu Vâlcea au desfășurat marți, între orele 19.00-21.00, o acțiune de tip “BLITZ”, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente  rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile publice din județul Vâlcea, respectiv pe D.N.7, D.N. 64, D.N. 67, vizând depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația rutieră, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, polițiștii au verificat 71 de autovehicule și au legitimat 88 de persoane, au efectuat 70 de testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile constatate au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.205 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 2 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 3 pentru abateri ale bicliștilor, una pentru depășire neregulamentară și 18 pentru alte abateri. 

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere, în vederea supendării exercităriii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.