Vâlcean condamnat după ce a accidentat mortal un pieton. Cum a încercat să se sustragă pedepsei?!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, ieri, împreună cu polițiștii din Băile Olănești au pus în aplicare un mandat de executare…

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, ieri, împreună cu polițiștii din Băile Olănești au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele unui tânăr de 31 de ani, din comuna Păușești-Măglași, județul Vâlcea, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, refuzul sau sustrageree de la prelevarea de mostre biologice și influențarea declarațiilor.

În fapt, în vara anului 2019, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Mangalia, județul Constanța, afându-se sub influența băuturilor alcoolice ar fi accidentat un pieton, care la scurt timp a decedat.

Pentru a scăpa de răspunderea penală, acesta a detemrminat-o pe soția sa, care se afla în partea din dreapta volanului să declare că ea conducea autoturismul în cauză, în timp ce s-a produs evenimentul rutier.

Bărbatul a fost identificat și reținut în vederea încarcerării în Penitenciarului Mioveni, din județul Argeș, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni  închisoare, în regim de detenție.