FOTO/AZI. Razie în Râmnicu Vâlcea. Amenzi de peste 19.000 de lei

Marți, 8 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu  Vâlcea și secțiilor de poliție arondate au derulat acțiuni…

Marți, 8 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu  Vâlcea și secțiilor de poliție arondate au derulat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului, precum și de creștere a gradului de disciplină rutieră.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate mai multe filtre.

Polițiștii au legitimat 200 de persoane, iar ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.000 de lei.

Dintre acestea, 75 au fost aplicate celor care nu au respectat prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 celor care au încălcat ordinea și liniștea publică, conform Legii nr.61/1991 R, iar 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la alte acte normative.

Au fost oprite pentru control aproximativ 150 de autovehicule, fiind reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 10 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.