FOTO. Viteza la control pe șoselele din Vâlcea: sute de amenzi și zeci de permise reținute

La data de 9 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier Râmnicu…

La data de 9 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea și Formațiunilor Rutiere, în contextul ROADPOL-SPEED, au organizat si desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea nerespectarii regimului legal de vitezăla nivelul județului Vâlcea,  în sistem integrat cu polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Olt și Serviciului Rutier Gorj.

Pentru neregulile rutiere constatate, 418 șoferi au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de 165.800  de lei.

Numai pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 266 de conducători auto au fost sancționați contravențional conform O.U.G. nr. 195/20002, iar ceilalți 152 au fost sancționați pentru alte încălcări ale normelor rutiere.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 42 de permise de conducere (32 pentru viteză excesivă, 5 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru alte abateri). 

Totodată, au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.