Dosar penal pentru incendierea deșeurilor într-un oraș din Vâlcea

Pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul protecției mediului și a reciclării deșeurilor, polițiștii Serviciului…

Pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul protecției mediului și a reciclării deșeurilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului  Drăgășani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cu reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu Vâlcea, au continuat să desfășoare în data de 9 august a.c., verificări la 5 operatori economici din municipiul  Drăgășani, județul Vâlcea.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, faptă prevăzută și pedepsită de art.66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

A fost aplicată și o sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 lei, pentru abateri de la prevederile O.U.G. nr. 92 din 2021.

Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Cetățenii persoane fizice trebuie să știe că sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.