Beat și drogat la volan, împiedicat de polițiști să producă o tragedie la Călimănești (FOTO)

Din păcate, unii nu învață nimic din tragediile ce se produc în diverse zone ale…

Din păcate, unii nu învață nimic din tragediile ce se produc în diverse zone ale țării din cauza consumului de alcool sau droguri la volan. Este și cazul unui tânăr de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a condus un autoturism pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, deși era și beat și drogat. Incidentul a avut loc în data de 27 august a.c., în jurul orei 15.50, când agentul de poliție Donțu Nicolae din cadrul Postului de Poliție Racovița și agent principal de poliție Săvulescu Claudiu din cadrul Postului de Poliție Câineni, în timp ce se deplasau către Poliția orașului Brezoi,  pentru a intra în serviciu, au observat în fața lor pe DN 7CC – Centura orașului Călimănești, un autoturism care se deplasa haotic, iar la un moment dat chiar a evitat la limită acroșarea a două tinere ce se deplasau pe partea carosabila.

“Cei 2 polițiști au solicitat sprijinul colegii din cadrul Poliției orașului Călimănești, iar cu ajutorul acestora, pe Viaductul Poștei de la ieșirea din orașul Călimănești spre județul Sibiu, au reușit blocarea autoturismului, la volanul căruia se afla un bărbat de 28 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată valoarea de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, fiind testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la canabis.

Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a prezenței substanței psihoactive în organism.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” – se arată într-un comunicat de presă al Poliției Vâlcea.