FOTO/INCONȘTIENT! Beat și drogat, la volanul unui TIR pe un drum național din Vâlcea

În data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani – Formațiunea Rutieră, au…

În data d5 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani – Formațiunea Rutieră, au depistat pe DN 64, la km 82 +900 m, în localitatea Ionești, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Alexandriaîn timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și semiremorcă, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, fiind testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la cannabis.

Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a prezenței substanței psihoactive în organism.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii au mai constatat faptul că, bărbatul ar fi intervenit asupra aparaturii tahografice, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare de 10.000 lei.