TUPEU. Șoferiță prinsă la Vâlcea conducând o Tesla cu 114 km/h. Ea a contestat procesul verbal, pe motiv că polițistul „nu avea ordin de serviciu pe acel sector de drum”

Cam cât tupeu să ai să contești în instanță o sancțiune după ce ai fost…

Cam cât tupeu să ai să contești în instanță o sancțiune după ce ai fost prinsă conducând cu 114 km/h pe un tronson de drum pe care limita maxima era 50 km/h?! Cam cât a avut o șoferiță care a dat în judecată Poliția, cerând anularea sancțiuni. Femeia se afla la volanul unui autoturism Tesla și a fost prinsă circulând cu viteză pe DN 64, în județul Valcea.

Aparatul radar a înregistrat o viteză de 114 km/h, motiv pentru care șoferița a fost trasă pe dreapta de polițiști, sancționată cu avertisment și lăsată fără permis pentru trei luni, conform legislației în vigoare.

Supărată nevoie mare, șoferița a deschis un proces la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, contestând procesul-verbal de contravenție, arătând că “agentul de poliție nu avea ordin de serviciu pe acel tronson de drum pentru care a aplicat sancțiunea și nu i-a prezentat nicio înregistrare video din care să rezulte că ar fi săvârșit contravenția pentru care a fost sancționată”.

Judecatoria Ramnicu Valcea nu i-a dat însă câștig de cauză, menținând procesul-verbal, întrucât „suportul probator pe care se sprijină procesul-verbal de contravenție trebuie sa fie generat prin mijloace care corespund din punct de vedere tehnic”. „Intimatul (n.r. Politia) a depus la dosarul cauzei un CD ce cuprinde inregistrarea realizata de aparatul radar la momentul savarsirii contraventiei. Instanta constata ca intimatul a facut dovada, in cauza, ca cinemometrul cu ajutorul caruia a fost masurata viteza de deplasare a autoturismului condus de petent era verificat din punct de vedere metrologic la data constatarii faptei”, se arata in sentinta Judecatoriei Ramnicu-Valcea, care nu este definitiva.

Astfel, considerand ca fapta pentru care soferita a fost lasata fara permis exista, iar procesul-verbal respecta rigorile legii, Judecatoria Ramnicu-Valcea a mentinut sanctiunea aplicata de politist.

foto ilustrativ