FOTO – Bilanțul weekend-ului trecut, pe șoselele din Vâlcea

411 autovehicule verificate, 509 persoane legitimate, 204 testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate…

411 autovehicule verificate, 509 persoane legitimate, 204 testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 82.300 de lei. Este un bilanț al raziilor efectuate de polițiștii vâlceni în ultimele zile, mai precis pe perioada weekend-ului. Interesante sunt dosarele penale pe care le-au întocmit: 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Iată și câteva exemple de șoferi care au considerat că pentru ei legea nu se aplică:

La data de 16 septembrie a.c., ora 09.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 52 de ani, din județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Bujoreni, având permisul de conducere anulat. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat din anul 2021, fără a avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autotren pe DN 7, orașul Brezoi, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mult, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, un bărbat, de 54 de ani, din județul Vrancea, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 A, din municipiul Râmnicu Vâlcea, având permisul de conducere suspendat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.