Incident pe Valea Oltului: s-a încuiat în mașină blocând traficul, iar apoi a fugit de poliție

UPDATE: Potrivit IPJ Vâlcea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba de un…

UPDATE: Potrivit IPJ Vâlcea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba de un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Brăila. Acesta a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive, în ambele cazuri rezultatul fiind negativ. Pentru depășire neregulamentară, refuz de legitimare, conducere agresivă și nerespectarea indicațiilor polițiștilor, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.320 de lei, iar, ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.

—————————

Nu era suficient azi, 10 octombrie 2023, că se desfășoară lucrări pe Valea Oltului, ci mai trebuia un incident care să-i scoată din sărite pe participanții la trafic. Un brăilean în vârstă de 25 de ani, care circula pe DN 7 la volanul unui BMW, a depășit coloana de mașini, a fost pe punctul de a lovi un muncitor aflat în zona lucrărilor de la Cornet, iar apoi a blocat traficul, refuzând să se pună în mișcare, să iasă din mașină sau să coopereze cu Poliția. Ba mai mult, la un moment dat, când a văzut că se îngroașă treaba, el a încercat să fugă de polițiști, fiind prins de alt echipaj aflat în zona Călinești.

“A fost solicitat sprijinul polițiștilor din zonă, moment în care acesta s-a blocat în mașină, refuzând să respecte indicațiile polițistului ajuns la fața locului.

A fost solicitat sprijinul colegilor, moment în care bărbatul a plecat cu mașina, ignorând semnalele polițiștilor, fiind oprit de către un echipaj în zona Călinești.

Întrucât bărbatul nu s-a supus indicațiilor polițiștilor și a devenit recalcitrant, a fost imobilizat și urmează să fie condus la sediul poliției, pentru verificări suplimentare și dispunerea măsurilor legale” – precizează Poliția Vâlcea.