RÂMNICU VÂLCEA. Droguri confecționate dintr-o combinație de acetona și spray de insecte (VIDEO)

COMUNICAT DE PRESĂ JANDARMERIA VÂLCEA Doi tineri și-au confecționat acasă substanțe interzise dintr-o combinație de…

COMUNICAT DE PRESĂ JANDARMERIA VÂLCEA

Doi tineri și-au confecționat acasă substanțe interzise dintr-o combinație de acetona și spray de insecte

În primul rând, atragem atenția asupra consumului de substanțe interzise și a pericolului la care se expun tinerii care își confecționează artizanal substanțele. Acestea pot avea efecte grave si ireversibile asupra sănătății.

Luni, 9 octombrie 2023, în jurul orei 16:00, doi tineri, cu vârstele de 17, respectiv 19 de ani, care se aflau pe o bancă din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea, la vederea echipajului de Jandarmerie, s-au ridicat brusc și au încercat să evite contactul cu forțele de ordine, comportându-se suspect.

Ulterior, jandarmii vâlceni i-au oprit și legitimat, după care au efectuat un control corporal preventiv, în urma căruia au descoperit, asupra unuia dintre tineri, fragmente vegetale suspectate că ar putea fi interzise de legislația în vigoare, precum și un cuțit.

La întrebarea privind proveniența acestor fragmente vegetale, tânărul a explicat jandarmilor că le-a pregătit el însuși. Conform declarației sale, acestea ar fi plante îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte, pe care intenționa să le consume singur, folosindu-le pentru a-și confecționa o țigară.

Actele întocmite, împreună cu substanțele și cuțitul ridicate în vederea confiscării, vor fi predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.