PNL dă asigurări: Economia României rămâne stabilă

Economia românească reușește să performeze, într-o perioadă în care pe plan global sunt dificultăți majore,…

Economia românească reușește să performeze, într-o perioadă în care pe plan global sunt dificultăți majore, iar multe țări se confruntă cu mari provocări. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul datoriei guvernamentale la BBB-/A3 și a prognozat că, în viitorul apropiat, perspectiva României este una stabilă.

Anul acesta este unul plin de provocări, însă România le poate face față ca urmare a rezultatelor obținute de guvernarea Nicolae Ciucă. În anul trecut s-au înregistrat cifre-record pentru absorbția de fonduri europene, investiții ale statului în economie și investiții străine directe:

”Anunțul Standard & Poor’s reprezintă o nouă confirmare a faptului că Guvernul a luat măsurile necesare și corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizelor recente precum și pentru asigurarea unor finanțe publice sustenabile. Ministerul Finanțelor își menține prioritățile și obiectivele de continuare a implementării măsurilor care asigură consolidarea fiscal-bugetară și a celor necesare asigurării unei creșteri economice sustenabile a României pe termen mediu”, ministrul finanțelor, Marcel Boloș.