FOTO. Deficiențe descoperite la Kaufland Râmnicu Vâlcea. OPC a luat măsuri dure

Controale ale inspectorilor de la Protecția Consumatorului la cele două supermarket-uri Kaufland din municipiul Râmnicu…

Controale ale inspectorilor de la Protecția Consumatorului la cele două supermarket-uri Kaufland din municipiul Râmnicu Vâlcea. Cu această ocazie au fost găsite o serie de deficiențe, verificările încheindu-se cu amenzi, oprirea temporară a prestării serviciilor și oprirea de la comercializare a numeroase produse. Cele mai mari deficiențe au fost găsite la zona de Grill a Kaufland-ului.
“CJPC VÂLCEA a efectuat acțiuni de control în cele 2 locații Rm.Valcea, în urma cărora au fost încheiate 2 procese verbale de constatare a contravențiilor prin care s-au aplicat 2 amenzi în valoare de 8000 lei și 1 avertisment și s-au dispus măsuri de oprire temporara a prestării serviciilor si de oprire definitiva de la utilizare si comercializare materie primă și produse in valoare de peste 2000 lei, la o unitate Kaufland Grill.
Deficiente: folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu ventilatoarele din interior cu depuneri de praf și mizerie; depozitarea produselor alimentare în lăzi de plastic necurățate, cu urme de grasime; conditii igienico-sanitare necorespunzătoare:paviment murdar, acoperit cu cartoane îmbibate în ulei, colectarea necorespunzătoare a deșeurilor în saci de plastic agățați de mobilier si in cutii de carton fara capac, prezenta muștelor, în blocul alimentar, atât în încăpere cât și pe preparate; folosirea unor produse alimentare fără a avea menționata data deschiderii si valabilitatea dupa deschidere. În urma verificărilor măsurilor dispuse s-a constatat faptul că deficiențele au fost remefiate” – se arată într-un comunicat al inspectorilor de la Protecția Consumatorului Vâlcea.