Descinderi la contrabandiștii de țigări din Vâlcea și Hunedoara

Polița Vâlcea anunță că azi, 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice…

Polița Vâlcea anunță că azi, 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Hunedoara, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. 5 mandate de aducere au fost puse în executare.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, persoanele bănuite ar fi deținut, procurat, transportat și comercializat diverse cantități de țigarete provenite din contrabandă. Mai multe sume de bani și bunuri (telefoane și țigarete de contrabandă) au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, al Biroului de Analiză a Informațiilor Vâlcea, precum și al luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Vâlcea și Hunedoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.