Ofițeri anticorupție din Vâlcea, printre anchetatori în dosarul mită la Frontiera Calafat

22 dintre cei 23 polițiști de frontieră din Calafat (Dolj) au fost duși marți, 21…

22 dintre cei 23 polițiști de frontieră din Calafat (Dolj) au fost duși marți, 21 noiembrie 2023, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Șapte au fost transportați în arestul poliției din Târgu Jiu (Gorj), întrucât nu mai era loc în celulele de la Craiova. Printre anchetatorii care au descins la Calafat s-au numărat și ofițeri ai DGA Vâlcea.

Din câte se pare, într-o singură zi, un agent de la vama Calafat ar fi făcut până la final de tură peste 500 de euro din mita de 5 euro, strânsă de la fiecare mașină care trecea frontiera. Vameșii de la Calafat erau urmăriți de anchetatorii DNA din 2022, iar supravegherea a durat până în noiembrie 2023. Ieri au avut loc percheziții la locuințele celor vizați în această anchetă. Polițiștii au găsit în total 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri, țigări.

În cursul zilei de 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj.

Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.