FOTO/UPDATE. Incendiu de amploare la o casă din Runcu. Intervenție dificilă a pompierilor ISU Vâlcea

UPDATE: Două ore s-au luptat pompierii cu flăcările, în condiții extrem de dificile, reușind totuși să lichideze…

UPDATE: Două ore s-au luptat pompierii cu flăcările, în condiții extrem de dificile, reușind totuși să lichideze incendiul. Au ars: locuința construită din lemn cu pământ, cu învelitoare din tablă, compusă din doua camere, în suprafață totală de 50 – 60  de mp și mobilier. Din fericire, nu au fost victime. Din primele cercetări, se pare că flăcările au pornit după ce aparatul de gătit a fost lăsat nesupravegheat.

Intervenție extrem de dificilă a pompierilor din cadrul ISU Vâlcea, în comuna Runcu. Un apel pe 112 anunța, în jurul prânzului, producerea unui incendiu de proporții la o casă din localitatea menționată. Deși au ajuns rapid la fața locului, echipajele ISU au întâmpinat mari probleme din cauza drumului impracticabil. Cele două autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost inițial lăsate la o distanță considerabilă de casa ce era în flăcări, pompierii fiind nevoiți să se deplaseze pedestru pentru a interveni. Ulterior, ei au găsit o rută alternativă, cu un drum la fel de dificil, însă au reușit să ducă o autospecială în apropiere.
“Pompierii militari sosiți la fața locului au constatat că arde generalizat o casă cu două camere, în suprafață de cca 50 de mp.
(…). Pe o rută alternativă, pe un traseu greu accesibil, s-a reușit amplasarea unei autospeciale în apropierea locuinței incendiate și realizarea unui dispozitiv de stingere. Incendiul este localizat și se lucrează la lichidarea acestuia” – precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, căpitan Sorin Albinaru.

vom reveni!