Porc furat dintr-o comună din Olt, găsit vândut la Bujoreni, în Vâlcea. Poliția a identificat și hoții

Porcul, “vedeta” sărbătorilor de iarnă, la care toți râvnesc. E greu să crești să-l crești…

Porcul, “vedeta” sărbătorilor de iarnă, la care toți râvnesc. E greu să crești să-l crești tot anul, eforturile financiare, dar și fizice fiind considerabile. Și după atâta chin să te trezești cu cotețul gol chiar în apropiere de Ignat… Asta a pățit un gospodar din comuna Morunglav, județul Olt, care a rămas fără animal după ce a fost prădat de hoți. Poliția i-a identificat pe hoți și a găsit porcul chiar în județul Vâlcea, unde fusese vândut.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală nr. 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut aseară un tânăr, cu antecedente penale, cercetat pentru furt calificat.

„În fapt, la data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei.”, arată Poliția Olt.

De asemenea, suina a fost identificată în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, aceasta fiind ridicată și predată persoanei vătămate, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate.

După administrarea probatoriului, aseară,  sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.