DOR – Garanția calității alimentelor românești, o inițiativă a PNL
Producătorii români care procesează în țară materiile prime, obținând un produs realizat integral în România,…
Producătorii români care procesează în țară materiile prime, obținând un produs realizat integral în România, vor putea accesa schema de certificare voluntară ”De Origine România – DOR”. Prin aplicarea logo-ului DOR, companiile își vor crește competitivitatea, iar consumatorii vor putea alege produse românești autentice.
Ministerul Agriculturii va promova produsele DOR în țară, dar mai ales în străinătate. În Uniunea Europeană există 420 de asemenea scheme, prin care producătorii își afirmă identitatea și tradiția produselor.
Actul normativ – care tocmai a primit votul final al Camerei Deputaților – a fost inițiat de parlamentari liberali cu activitate intensă în zona alimentară, deputatul Emil-Florian Dumitru și senatorul Ciprian Pandea.
Pentru că PNL vrea promovarea produsele alimentare românești, a inițiat și legea Punctelor Gastronomice Locale, prin care micii producători de mâncăruri tradiționale își pot crea zone de servire publică chiar în locuința proprie.